• ♡ ♡ ♡
Hemsidan är under uppbyggnad

Mimos Kudde P

  • 749 kr

För smalare enheter.

Denna storlek är speciellt framtagen för smala enheter tex babysittern och smala vagnar. Mimos P-kudden har samma användningsområde som storlek S men har en fyrkantigare form. Den är avsedd för användning i enheter där storlek S är för bred, t.ex. anordningar i barnvagnar, babysitter samt babyskydd*.

Inte lämplig för barnsängar utan babynest.

*Den kan användas i grupp 0-enheter när de används för promenader eller när barnet vilar, men är av säkerhetsskäl inte godkänd för användning när bilen är i rörelse.

Vi rekommenderar att kudden används med fodral p.g.a att det ger en mjukare yta för barnet samt att kudden kan bli hal utan fodral. (Tillvalsköp)

P - storleken passar till huvudmått 36-46 cm

             Mer information:             

Förebygg och behandla skallasymmetri. Denna storlek rekommenderas till barn med huvudomfång 36-46 cm. Kudden kan användas i behandlingssyfte upp till 46 cm (ca 10 månader) eller till när barnet börjar rulla ur kudden i sängen. Men kudden fungerar utmärkt längre än 10 månader, framförallt så länge barnet använder vagn. OM barnet behöver fortsatt behandling när hon/han rullar ur kudden bör man köpa till en M - kudde. M passar till huvudmått 42-49 cm. MIMOS GRUND Mimos produkter grundades för att det inte fanns något enkelt sätt att upptäcka och behandla skallasymmetri (platthuvud) i tid. Mimos produkter är därför designade just för att kunna både förebygga och behandla utan aktiv positionering av barnet, öka tiden på tummy time träning samt ett hjälpmedel för sjukvården att lätt diagnostisera graden av asymmetri. MEDICINSK Kudden – behandlar skallasymmetri Mimos barnkudde är en medicinsk framtagen barnkudde som är tillverkad av tredimensionell polyester. Kudden har ett hål med en exakt lutning som tillsammans med egenskaperna hos tredimensionell polyester ger en avlastande effekt för barnets huvud med upp till fyra gånger. Behandlande effekt och rekommenderas därför även till barn som redan utvecklat en skallasymmetri eller behandlas för en så kallad torticollis. Tillsammans med fysioterapeuternas övningar är Mimos barnkudde ett komplementet för den tid barnen måste ligga på rygg. Mimos barnkudde ska därför användas i samtliga positioner då barnet befinner sig på rygg. Dvs i sängen, i barnvagnen, babysittern och babygymmet m.m.